Kannettava tietokone rakennuspiirustussarjan päällä.

Digitointi

Muutamme paperiset rakennuspiirustukset digitaaliseen muotoon. Digitoitu aineisto on kaiken tulevan suunnittelutyön lähtökohta.

Päivitämme kiinteistösi piirustukset vastaamaan nykyaikaista suunnittelustandardia. Digitointi ei sisällä kiinteistön mittausta.

Digitointi tarkoittaa olemassa olevien paperisten dokumenttien muuttamista digitaaliseen muotoon. Digitointi on rakennuspiirustusten ja alkuperäisten suunnitelmien henkivakuutus. Piirrämme kiinteistöstäsi vanhojen paperisten tai skannattujen piirustusten pohjalta digitaaliset rakennuspiirustukset.

Lähtökohtaisesti digitaalisten rakennuspiirustusten tarkkuus vastaa olemassa olevan aineiston tarkkuutta. Tilaa meiltä tarkemittaus, jos haluat päivittää rakennuksessa tehdyt muutokset piirustuksiin.

Mittanauha ja tablettitietokone rakennuspiirustusten päällä.

Inventointipiirustukset

Tuotamme ajantasaiset rakennuspiirustukset mittausaineiston pohjalta. Tarkemitattu aineisto helpottaa suunnittelutyötä ja pienentää virheiden mahdollisuutta. Myös kiinteistön myynnin yhteydessä pinta-alat on hyvä tarkistuttaa.

Meiltä tilaat tarkemitatut pohjapiirustukset, leikkauspiirustukset ja julkisivupiirustukset. Inventointipiirustukset sisältävät kiinteistön mittaustyön ja 2D-aineiston laatimisen.

Inventointipiirustusten lähtökohtana toimivat kohteen alkuperäiset tai olemassa olevat rakennuspiirustukset sekä tekemämme mittaus kiinteistössä.

Digitaalisen aineiston sisältö määräytyy tilaajan tarpeiden mukaan. Yleisimmät vaihtoehdot löytyvät yksittäisen huoneiston pinta-alojen tarkemittauksen ja koko kiinteistön rakennuspiirustusten ajantasaistamisen väliltä. Esimerkiksi asuntokauppojen yhteydessä tarvitaan ajantasainen ja tarkka tieto myytävän kohteen pinta-aloista. Suunnittelun lähtötiedoiksi tarkoitettu rakennuspiirustussarja käsittää yleensä pohjapiirustukset, julkisivupiirustukset, leikkauspiirustukset ja asemapiirustuksen.

Inventointipiirustuksista nähdään mm. tilojen mitat, ikkunoiden, ovien ja aukkojen sijainnit, kiintokalusteet, lattiakaivot, vesipisteet, seinänpaksuudet sekä katto- ja lattiapintojen korot.

3D-mallinnettu kerrostaloasunto visualisoituna sisältäpäin.

3D-visualisointi

3D-visualisointi on tehokas työkalu suunnitteluun sekä suunnitelmien myyvään havainnollistamiseen. Tuotamme visualisointikuvat olemassa olevan mallin pohjalta tai laadimme mallin olemassa olevien rakennuspiirustusten pohjalta.

Visualisointi laaditaan vastaamaan tilaajan käyttötarvetta. Kuvan tarkoitus, luonne ja yksityiskohdat käydään läpi tilaajan kanssa.

Tilaaja toimittaa raa'an 3D-mallin visualisointia varten. Voimme myös laatia mallin olemassa olevien rakennuspiirustusten tai mitatun aineiston pohjalta. 3D-malli laaditaan siinä laajuudessa, mikä on sen käyttötarkoituksen kannalta hyödyllisintä. Malli voi käsittää yhden asunnon, rakennuksen tai koko tontin ja lähiympäristön.

Visualisointi luovutetaan .png- tai .pdf-muodossa. Myös 3D-malli voidaan luovuttaa tilaajalle. Laadimme myös tietomalleja.

Lisätietoa pinta-aloista

Rakennuksen pinta-aloja voidaan laskea monella eri tapaa. Näihin käsitteisiin olet saattanut törmätä:

Bruttoala | brm2

Huoneala | hum2

Huoneistoala | htm2

Jätä tarjouspyyntö

Kiinnostuitko palveluistamme? Jätä tarjouspyyntö, niin palaamme pian asiaan!
* Pakolliset kentät
Kiitos viestistäsi!
Hups! Jokin meni pieleen.
Tark Oy | +358 44 055 0968 | info@tark.fi
Instagram | tietosuojaseloste